Vanuit mijn verleden heb ik soms mijn eigen kijk en voorstelling van bepaalde onderwerpen die ik dan op mijn eigen wijze een beeld wil geven. Onwerkelijke beelden kunnen in de menselijke geest werkelijkheid worden

uit 2005 tot 2021 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Hoop gloort aan de horizon

2021

Dit schilderij geeft de hunkering weer naar het einde van de Coronapandemie.

Coronastorm raast over Nederland

2020

In dit schilderij heb ik coronapandemie op een surrealistisch manier weergegeven. Een storm sweept de zee en de figuren op en zaait dood en verderf. Het coronavirus eist zijn tol.

Water nimfen

2017

In dit schilderij heb ik waternimfen tussen de vissen afgebeeld. Het geeft een kijkje in de wereld onder water waar nimfen tussen de vissen zich in hun element voelen.

Delirische vreugde om de breuk met zijn zus Ana Maria

2010

In dit collage-schilderij heb ik fragmenten samengebracht die de breuk van Dali met zijn zus Ana Maria uitdrukken. Salvador Dali schiep er een delirische vreugde in dat hij met haar brak, evenals met zijn ouders.

Wakers van de nacht

2013

In dit surrealistische schilderij heb ik een droombeeld geschilderd, waarin ik 'Wakers van de nacht' laat zien bij dag, door een gebroken muur waar kogels door het luchtruim schieten. Ieder kan hier zijn eigen interpretatie en fantasie op loslaten.

'De naakte waarheid'.

2010

In dit collage-schilderij heb ik de ter dood veroordeelde Jezus geboeid en geblinddoekt weergegeven, terwijl een naakte vrouw haar gezicht afwendt van de doek, waar het getekende gelaat van de reeds gestorven Jezus op staat.

'Venster op de eeuwigheid'

2010

Surrealistisch collage-schilderij waarin Gala, de toenmalige vrouw van Salvador Dali, de hoofdfiguur is. Uit verschillende reproducties heb ik onderdelen bijeen gebracht en hiermee een nieuwe wereld gecreëerd. Andere delen heb ik geschilderd, hier en daar bewust over bestaande delen heen, waardoor een surrealistisch beeld ontstaat.

'Voor vrijheid geboren'

2010

In dit surrealistisch drieluik heb ik een droomwereld geschapen, waarin het verlangen naar 'Voor  vrijheid geboren' werkelijkheid is geworden. Via dat geweldige brein, waar wij mee weg kunnen dromen en onze dromen werkelijkheid kunnen laten worden, is er een nieuwe werkelijkheid geboren onder de handen van de kunstenaar.

'Stil verlangen naar...'

2008

Het verlangen om te schilderen is steeds latent aanwezig. Ieder werkstuk voedt de honger naar de eindeloze ruimte die de geest is. Het is een zoektocht die de geest scherpt. De appel met een hap daaruit, staat voor de honger naar steeds opnieuw creëren. Een tube verf verandert in een appel (penis) en twee trommelstokken houden deze wakker. De uil waakt daarover in al zijn wijsheid.

'Het grote avontuur'

2008

Dit surrealistische schilderij is een zoektocht naar en bevrediging zoeken in 'Het grote avontuur', dat schilderen voor mij als mens betekent.

Daliaanse hoogmoedswaanzin.

2005

Hier heb ik mij laten inspireren door Salvador Dali. Onsterfelijk wilde hij zijn, letterlijk en figuurlijk. Voor mij is er maar een onsterfelijk en dat is Jezus. Hij stierf en verrees. Dat en nog veel meer laat ik in dit schilderij gebeuren. Kijk en geniet.

De dood is sterker.

2005

In dit schilderij zijn de indrukken verwerkt die ik heb opgedaan tijdens onze reis naar Spanje en in het bijzonder het Teatre Museu Salvador Dali in Fiqueras. Uitleg ga ik hier niet geven, daarvoor is dit schilderij te complex. Hopelijk geniet je er van.