• Avondland

  14 december 2011

  De afgelopen weken zijn heel hectisch geweest. Na de val en de heupoperatie is mijn oudste broer nooit meer hersteld. Het was heel triest om je broer zo te moeten zien liggen. Gelukkig heeft hij niet  lang geleden en hebben wij hem afgelopen maandag naar zijn laatste rustplaats gebracht.

  In de kerk heb ik een in Memoriam gelezen en het gedicht avondland voorgedragen dat ik heb geschreven toen mijn vrouw en ik hem de eerste keer bezochten in het tehuis en  daar huilend in een hoekje aantroffen.

  Nu heeft hij eindelijk rust.

  Pierre.

  Lees meer >> | 2457 keer bekeken

 • Altzheimer

  4 december 2011

  Vandaag heeft de hele dag in het teken gestaan van het bezoek aan mijn oudste broer in het ziekenhuis in Boxmeer. Hij heeft Altzheimer en Parkinson en het gaat al langere tijd niet goed met hem. Sinds een aantal maanden is hij in een verzogingshuis opgenomen omdat zijn vrouw het niet meer aan kon.

  Hij valt regelmatig  en afgelopen week is hij weer gevallen en heeft zijn heup gebroken. Wij zijn er afgelopen vrijdag geweest, maar hij was toen al naar de o.k en hebben hem nu vandaag voor het eerst weer gezien. Wij zijn ontzettend geschrokken toen wij hem in het ziekenhuis aantroffen. Hij lag daar alsof hij stervende was, echt heel akelig. Wij troffen daar ook zijn vrouw en de dochter met haar man en iedereen was diep onder de indruk hoe hun man en vader er lag. Mijn broer was in een diepe slaap en heeft zijn ogen  slechts heel even open gedaan. Zo zijn wij uren bij hem gebleven en hebben toen met pijn in ons hart afscheid van hem genomen. Morgen wordt bekend of en wanneer hij terug gaat naar het verzorgingshuis. Ik zie de situatie somber in.

  Pierre.

  Lees meer >> | 2468 keer bekeken

 • Bakvissen in Emaille

  3 december 2011

  Al eerder schreef ik in mijn blog dat ik bezig was met dit emaillewerkstuk. Inmiddels zijn we een weekje verder en kan ik melden dat het werkstuk klaar is.

  Nu ben ik deze week begonnen met een nieuw werkstuk, ook weer uitgevoerd in emaille.

  De vorderingen hieraan zal ik hier vermelden.

  Pierre.

  Lees meer >> | 2383 keer bekeken

 • Bakvissen

  9 november 2011

  De afgelopen dagen druk bezig geweest met uitzagen van de verschillende onderdelen voor het Emaillewerkstuk. Op dit moment ben ik zover gevorderd, dat ik bijna alle onderdelen klaar heb. Nu komt het er op aan dat alles eerst goed wordt uitgegloeid om de ocxidatielaag te verwijderen en daarna alle delen goed te reinigen. Hierna kan het eigenlijke Emailleren beginnen, wat gebeurd bij een temperatuur van 750 a 800 gr.

  Pierre.

  Lees meer >> | 2364 keer bekeken

 • Emailleren

  1 november 2011

  Vandaag weer begonnen aan een nieuw ontwerp dat ik uit ga voeren in emaille. Na een periode, waarin ik heel veel heb geschilderd en dan vooral in de klassieke stijl, had ik behoefte om me te storten op emaille. Vooral ook met het vooruitzicht op volgend jaar, waarin een internationale emaille expositie zal worden gehouden in Trier en waar ik aan zal deelnemen. In eerste instantie wilde ik niet deelnemen, omdat ik dacht te weinig werkstukken te hebben om te exposeren. Maar een van de organisatoren vond het jammer dat ik niet mee deed, nadat zij mijn website had bekeken en daar zulke mooie werkstukken op had gezien. Ik ben dus nu reeds aan de slag gegaan. De wintertijd is ingegaan en in mijn atelier heb ik nu toch te weinig licht om te schilderen,dus komen andere technieken nu weer aan bod. Emailleren is een facinerende bezigheid en het stelt je steeds voor verrassingen, zeker wat de kleuren betreft.  Ook wordt binnenkort  weer het nieuwe thema van 'Kunst in 't Hart' bekend gemaakt en hoop daar weer aan deel te mogen nemen. Vandaag dus mijn ontwerp afgemaakt en de eerste stukjes uitgezaagd voor het nieuwe emaille werkstuk.

  De vorderingen zal ik in mijn blog beschrijven.

  Pierre.

   

   

  Lees meer >> | 2404 keer bekeken

 • expositie Wittem

  28 februari 2010

  Vanmorgen om 10.00 uur van huis gereden naar Klooster Wittem. de tweede zondag dat de expositie te bezoeken was en het moet gezegd, de belangstelling mocht er zijn , ondanks het vreselijk slechte weer. Vele bezoekers waren onder de indruk van vooral mijn kruisweg. bezoekers werden er door geraakt en maakte diepe indruk op hen. Ook de vele gesprekken, waarin ik mag vertellen over de symboliek die ik in de 14 staties heb verwerkt vinden zij een zeer juiste afspiegeling, van wat er in onze huidige maatschappij afspeelt.

  Lees meer >> | 2536 keer bekeken

 • Mijn kunst in het leven van alle dag.

  26 februari 2010

  Vanmorgen om tien uur de redacteur van het blad 'De Roerom" in mijn atelier ontvangen voor een interview over mijn schilderkunst, maar in het bijzonder mijn eigentijdse Kruisweg.

  Hij was daartoe op het spoor gezet door het klooster in Wittem, waar ik momenteel een expositie heb in de kloosterbibliotheek. Daar is in de vastentijd onder andere deze Kruisweg te bewonderen, naast iconen, landschappen en stillevens. Deze expositie is elke zondag te bezoeken van 12.00 uur tot 16.30 uur en wel t/m 4 april eerste Paasdag.

  Het was een zeer aangenaam en onderhoudend gesprek.

  Verder vanmiddag gewerkt aan mijn wandbord dat ik in opdracht aan het maken ben. Het moet een geschenk worden voor het tienjarig bestaan van de camping.

  Pierre Servat.

   

  Lees meer >> | 2532 keer bekeken

 • Mijn kunst in het leven van alle dag.

  24 februari 2010

   

  Vandaag voor het eerst begonnen met mijn blog en zie wel of en hoe lang ik het vol ga houden. Op deze voor het eerst wat lenteachtige dag, vanmorgen eerst op verjaardags visite geweest. Er zijn van die dagen, dat zulke dingen voorrang hebben en zeker als het een goede vriendin betreft. Na de lunch ben ik een ontwerp gaan tekenen voor een jubileum. Het betreft hier een wandbord dat ik moet maken voor vrienden, die dit aan willen bieden bij een tien jarig bestaan van de minicamping. Bij de eigenaren van deze camping is ook mijn atelier gevestigd.

  Lees meer >> | 2603 keer bekeken