De traditie van de icoonschilderkunst. Een icoon wordt niet geschilderd, maar juister gezegd geschreven. Tenminste, volgens het geloof van de Russisch-Orthodoxe Kerk. Het is dus een getuigenis van een op schrift gesteld geloof, dat ons via de iconen toespreekt.

uit 2007 tot 2019 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Zwarte Moeder Gods van Afrika

2019

Dit is de zwarte Moeder Gods van Afrika.De kroon en de randen zijn belegd met bladgoud en versierd met immitatie gekleurde glasstenen.

Moeder Gods Van Het Teken

2018

Deze Moeder Gods Van Het Teken is uitgevoerd in cloisonné emaillen.En is gemaakt op koper, dik 1,2 mm. Afm. 10x13,5 cm. De draden zijn gebogen van messing op een transparant fodant en gebrand op 800 gr.

Sanctus Hieronymus

2017

Santus Hieronymus is hier afgebeeld met de Leeuw in een verlaten landschap met op de achtergrond een stad.

Intocht in Jeruzalem

2017

deze icoon geeft de intocht van Jezus in Jeruzalem weer. de mensen zijn uitgelopen om hem te begroeten.

St. Joris met de draak

2017

St. Joris met de draak is een geliefd onderwerp in de iconenschilderkunst. deze icoon heb ik geschilderd (geschreven) met de oude techniek van eitempera.Het is een tijdrovende manier van werken, omdat er met hele dunne laagjes steeds over elkaar gewerkt moet worden.

Johannes de Voorloper

2014

Op deze icoon is Johannes de voorloper afgebeeld. Het is geschilderd met eitempera op hout.

Heilige Nicolaas

2010

De Heilige Nicolaas, ook wel de Wonderdoener genoemd, is in het westen en vooral in Nederland bekend door zijn kindvriendelijkheid. Een status die hij te danken heeft aan twee legendes. De ene handelt over de drie huwbare dochters, die van wege hun armoede niet uitgehuwelijkt konden worden. De andere over de drie knaapjes die geslacht en gepekeld waren en door de bisschop van Myra weer tot leven werden gewekt.

Moeder Gods Eleouasa

2010

Deze icoon is op paneel geschildert. Dit is het zogenaamde type Eleouasa. Het Jezuskind vleit zich tegen de wang van zijn Moeder.

Moeder Gods

2009

Moeder Gods van Altijddurende bijstand.

Moeder Gods.

2007

De moeder Gods van Palach.