In deze groep kunt U kijken naar nieuwe mozaïeken, ontstaan eind 2005 en begin 2006. Ook ziet U enkele stukken keramiek die door mij in opdracht werden vervaardigd. Verder ziet u nieuwe werken uitgevoerd in emaille cloisonné techniek.

uit 2011 tot 2018 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Barmhartige Samaritaan

2018

de Barmhartige Samaritaan is een oud bijbels verhaal dat ik heb uitgevoerd in schilderemaille.

Oogstlandschap

2018

Oogstlandschap. Vincent van Gogh heeft verschillende keren toen hij in Arles verbleef het landschap in de vlakte 'La Crau' geschilderd. Dit oogstlandschap in juni 1888. Ik heb dit werk uitgevoerd in schilderemaille op koperplaat van 1,2 mm dik, de afm: is 24 x 18 cm.

"Het raadsel Jeroen Bosch"

2017

Tegel met daarop de afbeelding van een schilderij "Het raadsel Jeroen Bosch" dat op een tegel is overgebracht met een speciaal procede. Het is een unicum en nergens anders verkrijgbaar. Afm: 25  20 cm.

Pauw

2016

Deze pauw is mt emaille gebrand op 1 mm dik koper. De eerste laag met transparant emaille, daarna de onder kleur donkerblauw met opake emaille en toen geschilderd met schilder emaille. Gebakken op 800 gr. in de oven.

Vrouw in herfsttooi

2016

Dit Emaille werkstuk heb ik gemaakt naar een tekening die ik 50 jaar geleden heb gemaakt. Op de computer heb ik deze tekening zo bewerkt alsof het lijkt dat er beweging in zit. geëmailleerd op 1 mm dik koperplaat. Eerst opake emaille aangebracht en gebrand en daarna met schilderemaille bewerkt en wederom gebrand op 800 gr.

Drieluik Jeroen Bosch

2015

 Dit drieluik over Jeroen Bosch heb ik de titel meegegeven, "Kerkelijk gezag verstrikt in eigen N(Wetten)." Het is uitgevoerd in Emaillen Clossoinné op koper met een dikte van 2mm.Ook heb ik hierbij met schilder emaillen gewerkt en gebrand op 820 gr.

Drieluik

2014

Op dit drieluik ziet men in het midden De Moeder Gods met het kindje Jezus op haar arm. Het geheel is geabstraheerd en uitgevoerd in Emaille Men kan er een hart en een lelie in zien. Op het linker deel ziet men de H. Barbara met toren op haar arm en op het rechter paneel ziet men Petrus met zwaard. Allebei uitgevoerd in emaille.Het geheel is versierd met messing ornamenten geheel met de hand vervaardigd. Dit alles gemonteerd op een mooie houten achtergrond.  

Sieradendoos

2012

Deze sieradendoos is geheel uitgevoerd in emaille. Alle onderdelen zijn in koper en messing uitgezaagd. De koperen onderdelen zijn daarna grondig gereinigd en geëmaillerrd met een opake witte grondkleur. Daarna zijn deze met emailleverf beschilderd en opnieuw gebrand in de oven bij een temperatuur van 820 gr. De messing delen zijn gepolijst. Alle onderdelen zijn hierna met twee componentenhars bevestigd.                                   

Sagrada Familia

2012

Het leven als kunstwerk. In dit geëmailleerde werkstuk heb ik de mens als kunstwerk geintergreerd in een ander kunstwerk in aanbouw n.l, de Sagrada Familia. Alle onderdelen zijn uitgezaagd uit koperplaat van 1 mm dik, uitgegloeid en geschuurd. Daarna zijn de verschillende delen soms wel 3 a 4 keer in de oven gebakken bij een temperatuur van 800 gr. Ook heb ik met schildersemaille gewerkt. Op verschillende delen zijn later uitgezaagde en gepolijste onderdelen uit messing aangebracht met twee componenten lijm. Het geheel is later op een okerkleurige plaat m.d.f. aangebracht.

Egyptische Hoogheden

2012

Egyptische Hoogheden is een emaillewerkstuk. Het ontwerp op koper overgebracht, uitgezaagd  in verschillende delen. De figuren heb ik met zilverdraad gebogen en daarna op het koper gesoldeerd. Na reiniging de verschillende delen met emaillepoeder bestrooid en in de oven gebakken bij een temperatuur van 750 a 800 gr. de meeste onderdelen zijn wel 4 keer gebakken alvorens het juiste resultaat werd bereikt.

Bakvissen

2012

In dit emaillewerkstuk heb ik het vrolijk uitgelaten zijn van een aantal jonge vrouwen uitgebeeld. Het is eerst uitgezaagd in de verschillende onderdelen en daarna met emaillepoeder bestrooid en in de oven gebakken bij een temperatuur van 750 a800 gr. Het geheel is daarna op een houten ondergrond gelijmd.  

Herinnering

2011

Dit werkstuk is uitgevoerd in emaille cloisonné techniek. Het is een herinnering aan Vught waar ik geboren ben en opgegroeid.