In deze groep kunt U kijken naar nieuwe mozaïeken, ontstaan eind 2005 en begin 2006. Ook ziet U enkele stukken keramiek die door mij in opdracht werden vervaardigd. Verder ziet u nieuwe werken uitgevoerd in emaille cloisonné techniek.

uit 2012 tot 2019 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

De parabel van de blinden.

2019

Dit emaillewerkstuk heb ik gemaakt naar aanleiding van een schilderij van Pieter Breughel de oude. Het originele schilderij hangt in een museum in Napels. Mijn emaille werk is samengesteld uit uit verschillende delen. Het is gemaakt op 1,2 mm dik koperplaat. De eerste laag is gemaakt met opake emaille en gebrand op 800 gr. het schilderemaille is daar in verschillende lagen op gebracht en gebrand op 700 gr.  

Burgemeester Six van Amsterdam

2019

Dit portret van Burgemeester Six van Amsterdam is gemaakt in de geest van Rembrandt. Het is gemaakt met opake emaille en schilderemaille op koperplaat van 1,5 mm dik afm: 16x13 cm.

oude man met bontkraag.

2019

Dit portret, Oude man met bontkraag is gemaakt op koper. De eerste grondlaag gebakken op 810 gr. en daarna met schilderemaille het portretaangebracht en gebrand op 750 gr.

Zwaluwen

2018

Deze vogels zijn in 3-d uitgevoerd in emaille en daarne op watervast hout bevestigd. Komen buiten op een muur.

Drieluikje

2018

Vincent van Gogh schreef eens aan zijn broer Theo, twee schilderijen van zonnebloemen naast madame Augustine Roulin geeft een intense kleurexplosie. In mijn drieluikje heb ik dit uitgevoerd op geheel eigen wijze. de zonnebloemen heb ik in messing uitgezaagd en op het geëmailleerde werk met messing spijkertjes vastgezet op een ondergrond van MDF. De eerste laag met lichtgele opake emaille gebrand op 800 gr, het schilder emaillelater gebrand op 760 gr.

Brugje bij Arles

2018

Het brugje van Arles is geïnspireerd op een schilderij van Vincent van Gogh. Dit werkje heb ik geëmailleerd op 1,1 mm dik koperplaat. De eerste laag met wit opake emaille   gebrand op 800 gr. Hierna met schilderemaille bewerkt en daarna gebrand op 780 gr.

"Op weg naar het land.

2018

De titel van dit emaille is"op weg naar het land." Vincent van Gogh is de inspirator. Het is uitgevoerd op koper, dik 1,1 mm en de afm. is 16 x 12 cm. Na het grondig schoonmaken een eerste  witte opake laag aangebracht en gebrand op 800 gr. Hiena met schilderemaille de voorstelling geschilderd en gebrand op 780 gr.

Portret Vincent van Gogh

2018

Dit portretje van Vincent van Gogh met zijn oor in het verband, is gemaakt op koperplaat, dikte 1,1 mm. De afm:6 x 4 cm. Eerst een witte opake kleur gebrand op 800.gr. Daarna met emailleverf geschilderd en op 780 gr. gebrand.

De moeder van van Gogh

2018

Dit miniatuurportretje van de moeder van Vincent van Gogh is geëmailleerd op koper met een dikte van 1,1 mm. Afm: is 10 x 6 cm. Op het schone koper plaatje eerst een witte opake kleur gebrand en daarna met emailleverf geschilderd en gebrand op 780 gr.

Barmhartige Samaritaan

2018

de Barmhartige Samaritaan is een oud bijbels verhaal dat ik heb uitgevoerd in schilderemaille.

Oogstlandschap

2018

Oogstlandschap. Vincent van Gogh heeft verschillende keren toen hij in Arles verbleef het landschap in de vlakte 'La Crau' geschilderd. Dit oogstlandschap in juni 1888. Ik heb dit werk uitgevoerd in schilderemaille op koperplaat van 1,2 mm dik, de afm: is 24 x 18 cm.

Pauw

2016

Deze pauw is mt emaille gebrand op 1 mm dik koper. De eerste laag met transparant emaille, daarna de onder kleur donkerblauw met opake emaille en toen geschilderd met schilder emaille. Gebakken op 800 gr. in de oven.

Drieluik Jeroen Bosch

2015

 Dit drieluik over Jeroen Bosch heb ik de titel meegegeven, "Kerkelijk gezag verstrikt in eigen N(Wetten)." Het is uitgevoerd in Emaillen Clossoinné op koper met een dikte van 2mm.Ook heb ik hierbij met schilder emaillen gewerkt en gebrand op 820 gr.

Drieluik

2014

Op dit drieluik ziet men in het midden De Moeder Gods met het kindje Jezus op haar arm. Het geheel is geabstraheerd en uitgevoerd in Emaille Men kan er een hart en een lelie in zien. Op het linker deel ziet men de H. Barbara met toren op haar arm en op het rechter paneel ziet men Petrus met zwaard. Allebei uitgevoerd in emaille.Het geheel is versierd met messing ornamenten geheel met de hand vervaardigd. Dit alles gemonteerd op een mooie houten achtergrond.  

Sieradendoos

2012

Deze sieradendoos is geheel uitgevoerd in emaille. Alle onderdelen zijn in koper en messing uitgezaagd. De koperen onderdelen zijn daarna grondig gereinigd en geëmaillerrd met een opake witte grondkleur. Daarna zijn deze met emailleverf beschilderd en opnieuw gebrand in de oven bij een temperatuur van 820 gr. De messing delen zijn gepolijst. Alle onderdelen zijn hierna met twee componentenhars bevestigd.                                   

Sagrada Familia

2012

Het leven als kunstwerk. In dit geëmailleerde werkstuk heb ik de mens als kunstwerk geintergreerd in een ander kunstwerk in aanbouw n.l, de Sagrada Familia. Alle onderdelen zijn uitgezaagd uit koperplaat van 1 mm dik, uitgegloeid en geschuurd. Daarna zijn de verschillende delen soms wel 3 a 4 keer in de oven gebakken bij een temperatuur van 800 gr. Ook heb ik met schildersemaille gewerkt. Op verschillende delen zijn later uitgezaagde en gepolijste onderdelen uit messing aangebracht met twee componenten lijm. Het geheel is later op een okerkleurige plaat m.d.f. aangebracht.

Egyptische Hoogheden

2012

Egyptische Hoogheden is een emaillewerkstuk. Het ontwerp op koper overgebracht, uitgezaagd  in verschillende delen. De figuren heb ik met zilverdraad gebogen en daarna op het koper gesoldeerd. Na reiniging de verschillende delen met emaillepoeder bestrooid en in de oven gebakken bij een temperatuur van 750 a 800 gr. de meeste onderdelen zijn wel 4 keer gebakken alvorens het juiste resultaat werd bereikt.