In deze groep laat ik een aantal werken zien, die zijn ontstaan in verschillende periodes. Dat heeft te maken met het feit, dat ik in het verleden een keuze voor mijzelf moest maken. Het werd uiteindelijk schilderen.

uit 2004 tot 2016 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Rondgang

2016

Dit beeld is gesneden uit een stam lindehout, die tijdens het drogingsproces was gespleten. De gleuf heb ik in het beeld geïtergreerd zodat het toch een mooi geheel werd.

Egyptisch beeld [2]

2006

Omdat het een ruimtelijk beeld is, plaats ik meerdere aanzichten.

Nieuwe lente nieuw geluk

2013

In dit grote Eikenhouten Tondo heb ik een nieuwe lente en nieuw leven uitgebeeld. Bij mijn atelier scharrelden op 'n gegeven moment een kip met zes jonge kuikentjes rond en dat inspireerde mij tot het maken van dit vrolijke gegeven. Het eikenhouten Tondo is ± 110 cm doorsnee. Nadat ik het geheel had uitgekapt, heb ik het gekleurd met acrylverf, geschuurd zodat het oud werd en daarna met matvernis afgewerkt. Heb hier zo'n 130 uren aangewerkt.  

Egyptisch beeld.

2006

In dit grote beeld heb ik mij laten inspireren, door de kunst uit de tijd van de Egyptische Farao's. Het is een compilatie van allerlei beelden uit die tijd, met o.a Toetanchamon, Horus, een canopenhond, een panter en Merit de vrouw van Maya. Het beeld is gemaakt van populierenhout en daarna gepolygrimeerd [beschilderd]. Totaal heb ik aan dit beeld zo'n 150 uren gewerkt.

Egyptisch beeld

2006

Een derde aanzicht van het Egyptische beeld.

Egyptisch beeld

2006

Vierde aanzicht van het Egyptische beeld.

Tondo

2009

In dit grote eikenhouten tondo heb ik de geboorte van het Jezuskind uitgebeeld. Het geheel is in reliëf uitgevoerd. De Grote St.Petruskerk, de molen van Jette en het wapen Uden is er op te zien.

Tondo 1.[rond]

2004

Dit grote tondo in reliëf is geïnspireerd op Jeroen Bosch. Deze grote schilder heeft altijd navolgers gehad, vooral schilders; van beeldhouwers is mij dat niet bekend. Hier heb ik vooral figuren uitgebeeld die voorkomen op het schilderij de tuin der lusten, dat in het Prado te Madrid hangt. 170 Uren heb ik hieraan gewerkt.

Tondo Anna te Drieën.

2005

Dit grote tondo heb ik afgelopen wintermaanden gemaakt. Moeder Anna onderricht Maria, Maria op haar beurt het kind Jezus, dat is de betekenis van deze voorstelling. Het is uitgevoerd in eikenhout en ik heb er ruim 175 uren aan gewerkt.

Moederschap.

2004

Dit beeld is uigevoerd in lindehout. Het stelt een moeder voor, die in verwachting is, met twee andere kinderen die over haar schouder meekijken.