In deze groep werken geef ik mijn visie weer over gebeurtenissen in de wereld, uit het verleden en het heden. Ook gebeurtenissen die in mijn persoonlijke leven een rol spelen komen daarin aan bod.

uit 1988 tot 2019 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Moeder Gods met Jezuskind en Engelen

2019

Deze Moeder Gods met Jezuskind en Engelen is een eigen interpretatie van vermoedelijk een schilderij van Jan van Eyck. Op internet en in mijn boeken heb ik het niet kunnen vinden.

De Barmhartige Samaritaan

2015

Voor dit borduurwerkje maakte ik eerst een tekening met dunne kleurstiften. Hiervan heb ik een borduurpatroon gemaakt en daarna geborduurd met DMC splitgaren met 30 kleuren.

Kruisiging.

2003

Jezus heb ik geschilderd in purper, welke kleur voor Koningsschap staat. Een hanige figuur licht met een kaarsje bij. Niet alles op dit schilderij is hier uit te leggen. Kijk en ontdek zelf.

Kruisafname.

2004

In dit grote schilderij zie je twee figuren Jezus van het kruis afnemen. De dood is reeds uren ingetreden. Hierna zal het dode lichaam in het graf worden gelegd.

Hommage aan Vader.

2005

Dit grote schilderij is een eerbetoon aan mijn reeds lang gestorven Vader. Heel veel symboliek heb ik hier in verwerkt. Kan hier niet alles verklaren, maar de kerk die hier dominant in beeld staat is de H.Hart Kerk in Vught waar hij een trouwe bezoeker was.

Parijs

2005

Parijs is een stad waar van alles gebeurd, maar ook in de fantasie van de schilder kan hij dwalen als door het heelal en dromen tot werkelijkheid laten komen.

Wereldkerk in brand.

1988

Hier verwijs ik naar de R.K Kerk die volop ter discussie staat in de wereld. Veel mensen keren zich af van de Kerk, zij vinden er geen houvast meer. Het raam dat open staat geeft aan, dat er nog hoop is voor de Kerk en de mensen.