Deze schilderijen zijn voor mij een uitdaging, niet zozeer om ze perfect te kopiëren, maar meer omdat ik van ze houd. Ik hanteer soms ook de techniek van die oude meesters, maar op een vrije manier

uit 1985 tot 2021 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Self-portrait from Rembrandt

2021

This painting is made by me to a portraiture with a self-portrait from Rembrandt. It is oil painted on linen  

Old Man with collar of fur.

2021

This painting is made by me to a portraiture of Rembrandt. It is painted in oil on linen in the so called rough method. Rembrandt used this method on his later age.

Jonge Rembrandt.

1988

Portret van een nog zeer jeugdige Rembrandt.

Meisje aan het venster

2011

De grote Nederlandse schilder Rembrandt heeft vele versies geschildert met dit onderwerp. Voor mij was dit een mooi gegeven om daarvan een eigen interpretatie te schilderen. Ik heb ook helemaal niet de pretentie om een getrouwe copie te schilderen. Het zou trouwens ondoenlijk zijn om aan de hand van een reproductie een getrouwe copie van zo'n meesterwerk te maken.

Jongenskop

2011

Jongenskop naar Sandro Botticelli, uitgevoerd in olieverf op linnen op paneel.

Man met pijp

1985

Man met pijp is ook een copie naar een schilderij vande Vlaamse schilder van Mieris. Het is in de zelfde tijd onstaan als het vorige schilderij.

Schildersatelier

2011

 In dit sfeervolle schilderij, kan men over de schouder van een schilder mee kijken in zijn atelier. Men ziet de schilder achter zijn ezel bezig en op de achtergrond is een leerling verf aan het wrijven op een steen. Achter hem staat een andere schilder met een palet in zijn hand. In de tijd van Adriaen van Ostade was dit een heel normaal tafereel. Dit schilderij is geïnspireerd  op een werk van Adriaen van Ostade.  

Het drinkgelag

1985

Het drinkgelag is een copie naar de Vlaamse schilder van Mieris. In de jaren tachtig ben ik begonnen met schilderijen te maken in de oude techniek en dit is een van de eerste werken.

Anna te drieën

2010

Deze Anna te drieën is evenals het orgineel geschilderd met olieverf op paneel. Over de maker van het orginele schilderij, dat hangt in het Catharijneconvent te Utrecht is niets bekend. Volgens Friedländer zou het een navolger van Geertgen tot Sint-Jans zijn, die aan het einde van de 15de eeuw in Haarlem werkzaam zou zijn geweest.

Paarden en schip in het duin.

2003

In dit duinlandschap met zicht op de zee, zien we een man aan het werk bij een schip.