Deze groep van schilderijen heb ik gemaakt in een periode van 1985-2005. De aanleiding is steeds een gebeurtenis of voorval geweest wat mij getroffen heeft.

uit 2013 tot 2022 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

The mystery Jeroen Bosch

2022

This picture is inspired to Jeroen Bosch and is painted with iol-colour on linen,measurement  by 70 x 50 cm. I chooses conscious the colours red, blue, green and yellow, the colours of Carnaval in 's Hertogenbosch. I let my phantasy own free course and this painting is the result. Please you can react right under to the artist. 

Kerkje van Auvers

2018

Dit is het kerkje van Auvers, waar Vincent van Gogh vele schilderijen heeft gemaakt. Dit is een geborduurde weergave van dat kerkje. Het is uitgevoerd met DMC garen.

Afrikaanse vrouwen

2018

Dit borduurwerk van drie Afrikaanse vrouwen heb ik gemaakt naar een schilderij van een onbekende schilder. De kleuren spraken mij bijzonder aan en heb de foto toen omgezet in een borduurpatroon.

Dame in rode kimono

2016

Eind november 2015 heb ik het schilderij 'Dame in rode kimono' van Monet omgezet in een borduurpatroon en ben toen begonnen aan dit kleurrijke gegeven. Er zijn 70 kleuren DMC garen in verwerkt.De kruisjes zijn gemaakt met 2 draadjes, in totaal zo'n 46.000. Vrijdag 2 september j.l. was het werk klaar.  

De schilder en zijn muze

2017

De schilder en zijn muze is de titel voor dit schilderij. Het is een liefdesbetuiging van de schilder aan zijn vrouw met achter haar 'n gedeelte van het Valkhof omdat zij in Nijmegen geboren is. Achter de schilder heb ik de Vughtse toren afgebeeld, omdat hij daar geboren is.

Kis and love

2016

Liefde tussen man en vrouw was de inspiratiebron voor dit schilderij. In deze tijd, die overspoeld lijkt te worden door oorlog en geweld, is verdraagzaamheid, respect en liefde voor elkaar zo belangrijk. Het is geschilderd met olieverf op linnen, met een knipoog naar Jeroen Bosch.

Ik hou van muziek

2015

Voor dit schilderij heb ik een aparte vorm uitgezaagd en beplakt met linnen. Het is geschilderd met olieverf. Het thema muziek spreekt mij zeer aan. Ik heb vrijwel mijn hele leven in koren gezongen en in mijn vrije tijd speel ik key board. Muziek maakt je blij! Muziek kan je ontroeren en je stem is een prachtig instrument.

Gedeelde liefde

2015

Dit is een tweeluik waar twee geliefden hun liefde delen, maar toch gescheiden zijn doordat het paneel uit twee delen bestaat.

Zelfbewust en eigentijds

2015

Op dit schilderij ziet u een aantal vrouwen in mooie jurken, die de indruk wekken vooruit te bewegen, zelfbewust en eigentijds, wijzend naar een klok en zandloper.

De tijd verglijdt, schoonheid verblijdt

2015

Mooie schone vrouwen houden een zandloper in hun handen, ten teken dat de tijd verglijdt. Hun schoonheid straalt de toeschouwer tegemoet. Vogels kiezen het luchtruim.

Verstilde schoonheid

2013

Op dit kleurrijke en sfeervolle schilderij, heb ik mooie jonge vrouwen uitgebeeld die helemaal opgaan in hun spel. het zijn bijna jonge dames uit vervlogen tijden, maar nu in een modern uitvoering.

De vier elementen

2014

Aarde-vuur-water-lucht zijn de vier elementen, waar ik in dit schilderij mee heb gewerkt. Het is een kleurrijk schilderij geworden waarin ik heel decoratief en op geheel eigen wijze met deze elementen heb gespeeld.

Goed bewaarde schatten.

2014

Dit schilderij is onstaan naar aanleiding van een eerder door mij gemaakt beeld dat gemaakt is van hout en daarna is gepoligrimeerd.Dit bestaande beeld heb ik zodanig bewerkt, dat alle drie de aanzichten in verwrongen toestand zijn te zien. Dit was het uitgangspunt voor het schilderij.