Onderstaande artikelen kun je rechtstreeks bestellen bij de kunstenaar en veilig via exto afrekenen.Meer kunst kopen kan in de webshop van www.exto.nl.

* De levertijd van de werken is < 1 week
* Het werk kan binnen veertien werkdagen retour gestuurd worden
* Betaling mogelijk via overschrijving of iDeal
* Prijzen zijn incl. verzendkosten binnen Nederland

(klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

De vier elementen

Aarde-vuur-water-lucht zijn de vier elementen, waar ik in dit schilderij mee heb gewerkt. Het is een kleurrijk schilderij geworden waarin ik heel decoratief en op geheel eigen wijze met deze elementen heb gespeeld.

€1275,00

Groot bloemen stilleven

Dit grote bloemenschilderij sluit aan bij de Hollandse traditie van stillevenschilders uit de achtiende eeuw. ik ben uitgegaan van een  imprimatuur=ondergrond in gebrande sienna. Daarop heb ik de onderschildering gemaakt in wit-grijze tinten en deze vervolgens goed laten drogen. Daarna in vele tere glaceringen de kleuren aangebracht en als laatste de hoge lichten en donkere accenten geplaatst.

€1775,00

Voorbereiding voor het bad.

In deze aquarel zijn twee vrouwen bezig een van de haremvrouwen van koning Salomon, klaar te maken voor het bad. Deze naakte schone is uitverkoren om het liefdesspel met de Koning te bedrijven. Balsem en lekkere geuren zullen hem extra prikkelen.

€575,00

Oude schuur.

Deze oude schuur passeer ik telkens als ik naar mijn atelier ga, gelegen in het buitengebied van Uden. Zulke taferelen spreken mij aan en nodigen uit om te worden vastgelegd. Deze aquarel is daarvan het resultaat.

€525,00

Jonge vrouw met sluier

Deze jonge vrouw met sluier is een detail uit een groter schilderij van Sandro Botticelli. Het is uitgevoerd met olieverf op linnen op paneel.

€450,00

Jongenskop

Jongenskop naar Sandro Botticelli, uitgevoerd in olieverf op linnen op paneel.

€450,00

Middellandse zee bij Sete.

Vanaf een hoger gelegen standpunt, sloeg ik het veranderende spel van het licht en de kleuren gade. Soms is de zee diep blauw, dan weer groen. Dit inspireerde mij tot het maken van deze aquarel.

€225,00

Heilige Nicolaas

De Heilige Nicolaas, ook wel de Wonderdoener genoemd, is in het westen en vooral in Nederland bekend door zijn kindvriendelijkheid. Een status die hij te danken heeft aan twee legendes. De ene handelt over de drie huwbare dochters, die van wege hun armoede niet uitgehuwelijkt konden worden. De andere over de drie knaapjes die geslacht en gepekeld waren en door de bisschop van Myra weer tot leven werden gewekt.

€275,00

Moeder Gods Eleouasa

Deze icoon is op paneel geschildert. Dit is het zogenaamde type Eleouasa. Het Jezuskind vleit zich tegen de wang van zijn Moeder.

€450,00

Moeder Gods.

De moeder Gods van Palach.

€925,00

St. Joris met de draak

St. Joris met de draak is een geliefd onderwerp in de iconenschilderkunst. deze icoon heb ik geschilderd (geschreven) met de oude techniek van eitempera.Het is een tijdrovende manier van werken, omdat er met hele dunne laagjes steeds over elkaar gewerkt moet worden.

€375,00

Pauw

Deze pauw is mt emaille gebrand op 1 mm dik koper. De eerste laag met transparant emaille, daarna de onder kleur donkerblauw met opake emaille en toen geschilderd met schilder emaille. Gebakken op 800 gr. in de oven.

€325,00

Drieluik Jeroen Bosch

 Dit drieluik over Jeroen Bosch heb ik de titel meegegeven, "Kerkelijk gezag verstrikt in eigen N(Wetten)." Het is uitgevoerd in Emaillen Clossoinné op koper met een dikte van 2mm.Ook heb ik hierbij met schilder emaillen gewerkt en gebrand op 820 gr.

€1275,00

Johannes de Voorloper

Op deze icoon is Johannes de voorloper afgebeeld. Het is geschilderd met eitempera op hout.

€175,00

Nieuwe lente nieuw geluk

In dit grote Eikenhouten Tondo heb ik een nieuwe lente en nieuw leven uitgebeeld. Bij mijn atelier scharrelden op 'n gegeven moment een kip met zes jonge kuikentjes rond en dat inspireerde mij tot het maken van dit vrolijke gegeven. Het eikenhouten Tondo is ± 110 cm doorsnee. Nadat ik het geheel had uitgekapt, heb ik het gekleurd met acrylverf, geschuurd zodat het oud werd en daarna met matvernis afgewerkt. Heb hier zo'n 130 uren aangewerkt.  

€1500,00

Verstilde schoonheid

Op dit kleurrijke en sfeervolle schilderij, heb ik mooie jonge vrouwen uitgebeeld die helemaal opgaan in hun spel. het zijn bijna jonge dames uit vervlogen tijden, maar nu in een modern uitvoering.

€750,00

Wakers van de nacht

In dit surrealistische schilderij heb ik een droombeeld geschilderd, waarin ik 'Wakers van de nacht' laat zien bij dag, door een gebroken muur waar kogels door het luchtruim schieten. Ieder kan hier zijn eigen interpretatie en fantasie op loslaten.

€425,00

Delirische vreugde om de breuk met zijn zus Ana Maria

In dit collage-schilderij heb ik fragmenten samengebracht die de breuk van Dali met zijn zus Ana Maria uitdrukken. Salvador Dali schiep er een delirische vreugde in dat hij met haar brak, evenals met zijn ouders.

€375,00

'De naakte waarheid'.

In dit collage-schilderij heb ik de ter dood veroordeelde Jezus geboeid en geblinddoekt weergegeven, terwijl een naakte vrouw haar gezicht afwendt van de doek, waar het getekende gelaat van de reeds gestorven Jezus op staat.

€275,00

'Venster op de eeuwigheid'

Surrealistisch collage-schilderij waarin Gala, de toenmalige vrouw van Salvador Dali, de hoofdfiguur is. Uit verschillende reproducties heb ik onderdelen bijeen gebracht en hiermee een nieuwe wereld gecreëerd. Andere delen heb ik geschilderd, hier en daar bewust over bestaande delen heen, waardoor een surrealistisch beeld ontstaat.

€425,00

'Voor vrijheid geboren'

In dit surrealistisch drieluik heb ik een droomwereld geschapen, waarin het verlangen naar 'Voor  vrijheid geboren' werkelijkheid is geworden. Via dat geweldige brein, waar wij mee weg kunnen dromen en onze dromen werkelijkheid kunnen laten worden, is er een nieuwe werkelijkheid geboren onder de handen van de kunstenaar.

€925,00

Tondo

In dit grote eikenhouten tondo heb ik de geboorte van het Jezuskind uitgebeeld. Het geheel is in reliëf uitgevoerd. De Grote St.Petruskerk, de molen van Jette en het wapen Uden is er op te zien.

€2500,00

'Het grote avontuur'

Dit surrealistische schilderij is een zoektocht naar en bevrediging zoeken in 'Het grote avontuur', dat schilderen voor mij als mens betekent.

€375,00

'Stil verlangen naar...'

Het verlangen om te schilderen is steeds latent aanwezig. Ieder werkstuk voedt de honger naar de eindeloze ruimte die de geest is. Het is een zoektocht die de geest scherpt. De appel met een hap daaruit, staat voor de honger naar steeds opnieuw creëren. Een tube verf verandert in een appel (penis) en twee trommelstokken houden deze wakker. De uil waakt daarover in al zijn wijsheid.

€375,00

Egyptisch beeld.

In dit grote beeld heb ik mij laten inspireren, door de kunst uit de tijd van de Egyptische Farao's. Het is een compilatie van allerlei beelden uit die tijd, met o.a Toetanchamon, Horus, een canopenhond, een panter en Merit de vrouw van Maya. Het beeld is gemaakt van populierenhout en daarna gepolygrimeerd [beschilderd]. Totaal heb ik aan dit beeld zo'n 150 uren gewerkt.

€1700,00

Daliaanse hoogmoedswaanzin.

Hier heb ik mij laten inspireren door Salvador Dali. Onsterfelijk wilde hij zijn, letterlijk en figuurlijk. Voor mij is er maar een onsterfelijk en dat is Jezus. Hij stierf en verrees. Dat en nog veel meer laat ik in dit schilderij gebeuren. Kijk en geniet.

€2250,00

De dood is sterker.

In dit schilderij zijn de indrukken verwerkt die ik heb opgedaan tijdens onze reis naar Spanje en in het bijzonder het Teatre Museu Salvador Dali in Fiqueras. Uitleg ga ik hier niet geven, daarvoor is dit schilderij te complex. Hopelijk geniet je er van.

€2500,00

Tondo Anna te Drie├źn.

Dit grote tondo heb ik afgelopen wintermaanden gemaakt. Moeder Anna onderricht Maria, Maria op haar beurt het kind Jezus, dat is de betekenis van deze voorstelling. Het is uitgevoerd in eikenhout en ik heb er ruim 175 uren aan gewerkt.

€2500,00

Kruisafname.

In dit grote schilderij zie je twee figuren Jezus van het kruis afnemen. De dood is reeds uren ingetreden. Hierna zal het dode lichaam in het graf worden gelegd.

€1750,00

Moederschap.

Dit beeld is uigevoerd in lindehout. Het stelt een moeder voor, die in verwachting is, met twee andere kinderen die over haar schouder meekijken.

€1500,00

Kruisiging.

Jezus heb ik geschilderd in purper, welke kleur voor Koningsschap staat. Een hanige figuur licht met een kaarsje bij. Niet alles op dit schilderij is hier uit te leggen. Kijk en ontdek zelf.

€1575,00

Wereldkerk in brand.

Hier verwijs ik naar de R.K Kerk die volop ter discussie staat in de wereld. Veel mensen keren zich af van de Kerk, zij vinden er geen houvast meer. Het raam dat open staat geeft aan, dat er nog hoop is voor de Kerk en de mensen.

€825,00

Pauw

Deze pauw is uitgevoerd in emaille op rood koper 1 mm dik. De eerste laag is gedaan met transparant emaille en gebakken op 800 gr. Daarna een donker blauwe opake emaille aangebracht en eveneens gebakken op 800 gr. Met schilder emaille de pauw op deze blauwe ondergrond geschilderd en gebakken op 800 gr.

€275,00